Moja walka z komornikem i co teraz?

Tu możesz zadawać pytana związane z prawem naturalnym.

Moderator: Moderator

blekitnooki
www.4poziom.slask.pl

Moja walka z komornikem i co teraz?

Post autor: blekitnooki »

Toczę właśnie walkę z komornikem , który chce zlicytować moją ziemię i wysłałem mu odpowiedź na jego pismo o wszczęciu licytacji.
odpisał mi na to pismo bardzo zdawkowo , pomijając wszystkie pytania jakie mu zadałem a napisałem pismo pod przysięgą Affidavid i zawarłem w nim informację podważającą jego uprawnienia jako urzędnika państwowego oraz sądu jaki wydał postanowienie egzekucyjne.
W odpowiedzi nie zaprzeczył , iż reprezentuje firmę i że nie posiada legitymacji urzędnika państwowego a sąd to firma o profilu dochodowym.
Jego odpowiedź była zatytułowana Informacja i w treści tej wiadomości była informacja , że wykonuje postanowienie sądu itp i całkowicie umywa ręce tak jakby się usprawiedliwiał. Co teraz zrobię nie wiem jeszcze , ale z pewnością nie unikną odpowiedzialności za swoje czyny i będę działał dalej ;-)
Może ktoś chce zobaczyć te pismo i pomóc mi dalej w samotnej walce z Matrix?
Freedom2020
Aktywny użytkownik

Re: Moja walka z komornikem i co teraz?

Post autor: Freedom2020 »

Powinieneś się skontaktować z jakimś prawnikiem działającym już w oparciu o prawo naturalne. Są tacy. Znajdź na YT jakieś namiary. Ta walka jest trudna ale wierzę, że to my wygramy, nie szatański system. Pisz o postępach by edukować innych
pawel1982

Post autor: pawel1982 »

Nie wiem co poradzić w tej sprawie, ale na pewno skoro komornik odpisał zwykłym pismem to nie ma to mocy Affidavit. Affidavit można obalić tylko innym Affidavit. Wszystko inne jest nieważne. Zatem Twój Affidavit stoi jako prawda. Prawda zaś jest suwerenem w prawie (jedna z maksym prawa UCC). U nas to chyba jeszcze nie da rady zrobić, ale z tego co wiem to w UK czy Australii jeśli masz nieobalony Affidavit to możesz sam wystawić tytuł wykonawczy i zażądać egzekucji komorniczej. Słyszałem o przypadku gdzie w Australii ktoś sprowadził samochód Corvettę i nie zapłacił cła. Celnicy skonfiskowali mu auto. Wtedy ten ktoś wystawił im Affidavit i napisał, że jako suwerenny obywatel UCC 1-308 itd. nie musi im niczego płacić. Zażądał aby wykazali że ma a jeśli nie to mają mu zapłacić jakąś kwotę (nie wiem dokładnie ale sporo wyższą niż wartość auta). Nie odpowiedzieli. Wtedy wysłał im drugi Affidavit - ustalenia: brak odpowiedzi w terminie oznacza przyznanie że nie musi im niczego płacić i że mu bezprawnie zabrali auto. Znowu brak odpowiedzi. Napisał potem jeszcze chyba trzeci Affidavit i potem wystawił tytuł wykonawczy i poszedł do komornika. I komornik rozpoczął egzekucję i wtedy nagle się odezwali do niego, że zaszła pomyłka i oddali mu auto.

Kluczem więc do wygrania z nimi jest to, aby móc samemu wystawiać tytuły wykonawcze i żeby to komornik mógł egzekwować. Affidavit jest bowiem wyrokiem w handlu. U nas niestety tylko sąd może wystawić tytuł wykonawczy. Dlatego trzeba (niestety póki co nie wiem jak) doprowadzić do tego, aby móc samemu jeśli ma się nieobalony Affidavit wystawić tytuł wykonawczy. Wtedy będziemy mieli realne narzędzie do walki. Na dziś dzień bowiem sobie napiszemy Affidavit oni nie odpowiedzą albo odpiszą tak jak tutaj zdawkowo i zwykłym pismem i nic nie można im zrobić, bo nie możemy wyegzekwować tego co jest w Affidavit.
Lusyja

Post autor: Lusyja »

Wezwij do wykazania uprawnień i nalicz karę, zapytaj skąd ma twoje dane , czy ma twoją zgodę do ich przetwarzania itp. Do póki się z nimi przepychasz w formie pismo- pismo, oni grają z nami w ciuciubabkę. Jak naliczyłam karę z terminem 7 dni, wymagalność kary zrobiłam z chwilą braku wykazania odpowiednich uprawnień oraz moich zgód na przetwarzanie danych. Czyli jeśli się nie wyrobią w 7 dni to po tych 7 dniach była wymagalność. Otrzymałam odpowiedź w terminie, nigdy jej nie otwarłam a korespondencję dałam do zwrotu z uwagi na błędne dane adresowe (wysłali zaadresowane na os. fizyczną) . Jedyne na co zwróciłam uwagę, na kopercie to art. który tam był podany "umorzone z urzędu" art. 824 i do teraz cisza. Zrób cesję ziemi czy czego tam potrzebujesz, najlepiej wszystkiego :) z siebie jako osoby na siebie jako żyjącego. A moim skromnym zdaniem najlepiej by było jakbyś ogłosił autonomię.
grzgorz

Post autor: grzgorz »

Lusyja pisze: 13 czerwca 2022, 08:49 Zrób cesję ziemi czy czego tam potrzebujesz, najlepiej wszystkiego :) z siebie jako osoby na siebie jako żyjącego.
Gdzie na forum znajdę wzór takiego pisma?
Lusyja pisze: 13 czerwca 2022, 08:49 A moim skromnym zdaniem najlepiej by było jakbyś ogłosił autonomię.
Czy autonomia stoi z automatu wyżej nad cesją?
Freedom2020
Aktywny użytkownik

Post autor: Freedom2020 »

Cesja to przepisanie twoich dóbr (np. dom, auto, działka, itp) na ciebie jako człowieka żywego (z osoby fizycznej na ciebie). autonomia to ogłoszenie niezależności. Więc najpierw robi się cesję, a autonomię później
Magdaa

Post autor: Magdaa »

Freedom2020 pisze: 28 września 2022, 15:29 Cesja to przepisanie twoich dóbr (np. dom, auto, działka, itp) na ciebie jako człowieka żywego (z osoby fizycznej na ciebie). autonomia to ogłoszenie niezależności. Więc najpierw robi się cesję, a autonomię później
Niba tak, ale pytanie się nasuwa. Jeśli mamy zapis w kroku nr 5 "Autonomią obejmuję wszystkie dobra osobiste, majątkowe, nieruchome i ruchome" i autonomia jest już zgłoszona gdzie trzeba, to po co komu teraz cesja - (wystarczy U.C.C.)? Jeżeli jest tak ważna, to trzeba chyba zmienić kolejność pism i dodać cesję w kroku nr 4.
grzgorz

Post autor: grzgorz »

Dziękuję za odpowiedzi i ew. proszę rozbić temat na osobny wątek.

Wciąż nie rozumiem tej cesji. :?
  • Czy nie jest tak, że wykonując taki manewr akceptujemy prawo morskie i istnienie fikcji?
  • Akceptujemy fakt, że fikcja ma władzę przekazać nam coś, co nie jest fikcją, czyli mienie a później będziemy tłumaczyć, że już nie jesteśmy tamtą fikcją??? :?:
  • Pseudo-urzędy mogą to pociągnąć w swoją stronę i tłumaczyć, że dana osoba (którą uznają) przekazała swój majątek człowiekowi żywemu (tego nie uznają) i mogą go sobie przywłaszczyć ("przecież sam oddał").
  • Korzystanie z usług notariusza z automatu pakuje nas w prawo morskie. Akceptujemy obcą jurysdykcję i w nią wchodzimy. I tu nas mają :roll:
tomaszr

Post autor: tomaszr »

Lusyja pisze: 13 czerwca 2022, 08:49 Wezwij do wykazania uprawnień i nalicz karę, zapytaj skąd ma twoje dane , czy ma twoją zgodę do ich przetwarzania itp. Do póki się z nimi przepychasz w formie pismo- pismo, oni grają z nami w ciuciubabkę. Jak naliczyłam karę z terminem 7 dni, wymagalność kary zrobiłam z chwilą braku wykazania odpowiednich uprawnień oraz moich zgód na przetwarzanie danych. Czyli jeśli się nie wyrobią w 7 dni to po tych 7 dniach była wymagalność. Otrzymałam odpowiedź w terminie, nigdy jej nie otwarłam a korespondencję dałam do zwrotu z uwagi na błędne dane adresowe (wysłali zaadresowane na os. fizyczną) . Jedyne na co zwróciłam uwagę, na kopercie to art. który tam był podany "umorzone z urzędu" art. 824 i do teraz cisza. Zrób cesję ziemi czy czego tam potrzebujesz, najlepiej wszystkiego :) z siebie jako osoby na siebie jako żyjącego. A moim skromnym zdaniem najlepiej by było jakbyś ogłosił autonomię.
Również miałam taką sytuację wystawiłam pierwszą fakturę (za nękanie) dałam czas do zapłaty 14 dni, druga faktura 7 dni (wezwanie do zapłaty). I w dniu kiedy urzędnicy dostali wezwania urządzili nam pościg policyjny (wymusili dane osobowe pod przymusem). Wezwali jeszcze posiłki łącznie sześciu uzbrojonych po pas otoczyli auto.
tomaszr

Post autor: tomaszr »

tomaszr pisze: 29 września 2022, 15:54
Lusyja pisze: 13 czerwca 2022, 08:49 Wezwij do wykazania uprawnień i nalicz karę, zapytaj skąd ma twoje dane , czy ma twoją zgodę do ich przetwarzania itp. Do póki się z nimi przepychasz w formie pismo- pismo, oni grają z nami w ciuciubabkę. Jak naliczyłam karę z terminem 7 dni, wymagalność kary zrobiłam z chwilą braku wykazania odpowiednich uprawnień oraz moich zgód na przetwarzanie danych. Czyli jeśli się nie wyrobią w 7 dni to po tych 7 dniach była wymagalność. Otrzymałam odpowiedź w terminie, nigdy jej nie otwarłam a korespondencję dałam do zwrotu z uwagi na błędne dane adresowe (wysłali zaadresowane na os. fizyczną) . Jedyne na co zwróciłam uwagę, na kopercie to art. który tam był podany "umorzone z urzędu" art. 824 i do teraz cisza. Zrób cesję ziemi czy czego tam potrzebujesz, najlepiej wszystkiego :) z siebie jako osoby na siebie jako żyjącego. A moim skromnym zdaniem najlepiej by było jakbyś ogłosił autonomię.
Również miałam taką sytuację wystawiłam pierwszą fakturę (za nękanie) dałam czas do zapłaty 14 dni, druga faktura 7 dni (wezwanie do zapłaty). I w dniu kiedy urzędnicy dostali wezwania urządzili nam pościg policyjny (wymusili dane osobowe pod przymusem). Wezwali jeszcze posiłki łącznie sześciu uzbrojonych po pas otoczyli auto.
Oczywiście muszę dopowiedzieć, że nie zniechęciła mnie ta sytuacja. Dopiero tera widzę, że to oni nas się boją i to jeszcze bardziej motywuje mnie do działania ;)
ODPOWIEDZ