Deklaracja wolności
Moderator: Moderator
- Patrycja
- Administrator
- www.4poziom.slask.pl
Deklaracja wolności
Jest to dokument, który stwierdza iż jesteśmy żywymi istotami - ludźmi wolnymi, świadomymi, żyjącymi zgodnie z prawem naturalnym. W deklaracji jest zawarty fakt iż jesteśmy ludźmi obdarzonymi sumieniem, honorem, godnością, dumą i żyjącymi w sprawiedliwości, a cała Ziemia jest naszym domem. Informujemy w tej deklaracji iż od chwili jej złożenia nie podlegamy pod jurysdykcję nielegalnego rządu i nie obowiązuje nas jako istot żywych prawo stanowione.
Korzystamy z tej deklaracji w sytuacjach kiedy chcemy mieć dokument potwierdzający iż jesteśmy wolni i niezależni. Na przykład przy zatrzymaniu przez funkcjonariuszy policji.
Deklaracje składamy osobiście w kancelarii prezydenta i kancelarii sejmu. Musimy mieć egzemplarz dla każdej kancelarii i jeden egzemplarz dla nas, na którym znajdą się pieczątki z kancelarii prezydenta i kancelarii sejmu.
Deklaracje możemy złożyć także dla dzieci, jeżeli nie są pełnoletnie lub za upoważnieniem.
Wypełniamy deklaracje czerwonym długopisem. Dane piszemy z małych liter. Możemy wpisać tylko pierwsze imię lub oba. Podpisujemy się nazwiskiem rodowym. Mężatki mogą wpisać imiona, nazwisko po mężu "z rodu" i nazwisko panieńskie.
Za dzieci wypełniają rodzice. Dzieci po 13-stym roku życia podpisują się same. Dzieci przed 13-stym rokiem życia składają swój podpis, a nad nim prawny opiekun. Dziecko może dodatkowo przybić odcisk kciuka.
Zapis © (copyright) jest użyty, aby nikt nie mógł więcej korzystać z tego podpisu ( prawa autorskie). Na dole wpisujemy miasto w którym aktualnie mieszkamy i datę wypełnienia tej deklaracji.
Plik jest do edycji. Jeżeli potrzebujecie coś dodać, zmienić, usunąć to nic nie stoi na przeszkodzie.
Edit: Odnośnie nowych wiadomości (tj. prezes i dyrektor generalny osoby prawnej) deklaracje w dalszym ciągu piszemy jako żywy człowiek z "widoczną" fikcją. Dlaczego nie piszemy deklaracji jako "syn/córka"? Ponieważ nie było by widać naszego nazwiska, czyli by nas "nie widzieli''. Dlaczego nie piszemy jako prezes i dyrektor generalny osoby prawnej? Prezesa i dyrektora używamy w sytuacjach gdzie chcą widzieć osobę, np. sąd. Osoba prawna/fizyczna nie może zmienić jurysdykcji. Człowiek może zadeklarować swoją wolność, samostanowienie i odpowiedzialność.
Korzystamy z tej deklaracji w sytuacjach kiedy chcemy mieć dokument potwierdzający iż jesteśmy wolni i niezależni. Na przykład przy zatrzymaniu przez funkcjonariuszy policji.
Deklaracje składamy osobiście w kancelarii prezydenta i kancelarii sejmu. Musimy mieć egzemplarz dla każdej kancelarii i jeden egzemplarz dla nas, na którym znajdą się pieczątki z kancelarii prezydenta i kancelarii sejmu.
Deklaracje możemy złożyć także dla dzieci, jeżeli nie są pełnoletnie lub za upoważnieniem.
Wypełniamy deklaracje czerwonym długopisem. Dane piszemy z małych liter. Możemy wpisać tylko pierwsze imię lub oba. Podpisujemy się nazwiskiem rodowym. Mężatki mogą wpisać imiona, nazwisko po mężu "z rodu" i nazwisko panieńskie.
Za dzieci wypełniają rodzice. Dzieci po 13-stym roku życia podpisują się same. Dzieci przed 13-stym rokiem życia składają swój podpis, a nad nim prawny opiekun. Dziecko może dodatkowo przybić odcisk kciuka.
Zapis © (copyright) jest użyty, aby nikt nie mógł więcej korzystać z tego podpisu ( prawa autorskie). Na dole wpisujemy miasto w którym aktualnie mieszkamy i datę wypełnienia tej deklaracji.
Plik jest do edycji. Jeżeli potrzebujecie coś dodać, zmienić, usunąć to nic nie stoi na przeszkodzie.
Edit: Odnośnie nowych wiadomości (tj. prezes i dyrektor generalny osoby prawnej) deklaracje w dalszym ciągu piszemy jako żywy człowiek z "widoczną" fikcją. Dlaczego nie piszemy deklaracji jako "syn/córka"? Ponieważ nie było by widać naszego nazwiska, czyli by nas "nie widzieli''. Dlaczego nie piszemy jako prezes i dyrektor generalny osoby prawnej? Prezesa i dyrektora używamy w sytuacjach gdzie chcą widzieć osobę, np. sąd. Osoba prawna/fizyczna nie może zmienić jurysdykcji. Człowiek może zadeklarować swoją wolność, samostanowienie i odpowiedzialność.
Musisz się zalogować, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Deklaracja wolności
Bardzo proszę o wyjaśnienie dlaczego "z rodu" to nazwisko po mężu"? Jakoś mi to nie pasuje. Do tej pory zawsze nazwisko rodowe, to było nazwisko rodziców. Nie rozumiem tego.
Tak samo "wedle powszechnie znanym Nazwisku..." w takim razie tu powinno być nazwisko panieńskie? Zupełnie do mnie to nie trafia, bo wszyscy znają mnie od kilkudziesięciu lat z nazwiska męża i dla mnie to właśnie byłoby powszechnie znane nazwisko, bo panieńskiego już prawie nikt nie pamięta.

No i wygląda na to, że wszystkie dokumenty, które dotychczas składałam mają błędy w tym zakresie.
Już całkiem zgłupiałam i w końcu nie wiem jak powinnam się podpisywać prawidłowo:
-beata (po mężu), z rodu (panieńskie) - tak do tej pory się podpisywałam
-beata (panieńskie), z rodu (po mężu)?
-
Witam nazwisko rodowe to to które mamy na akcie urodzenia możesz podpisywać sie imie swoje nazwisko po mężu i z rodu i tu panieńskie.
Czy Deklaracje Wolności i Samostanowienia muszą być potwierdzona przez 2 czy 3 świadków dorosłych (niekaranych) i czy to muszą być osoby posiadające swoją Deklarację Wolności czy niekoniecznie? Czy można je składać jednocześnie w kancelarii prezydenta i w sejmie? Czy trzeba je składać w kancelarii prezesa rady ministrów?
Deklaracje składamy tylko w kancelariach sejmu i kancelarii prezydenta. Wystarczą pieczątki. Tak, możemy te deklaracje składać jednocześnie.BasiaLu pisze: ↑09 kwietnia 2021, 18:12 Czy Deklaracje Wolności i Samostanowienia muszą być potwierdzona przez 2 czy 3 świadków dorosłych (niekaranych) i czy to muszą być osoby posiadające swoją Deklarację Wolności czy niekoniecznie? Czy można je składać jednocześnie w kancelarii prezydenta i w sejmie? Czy trzeba je składać w kancelarii prezesa rady ministrów?
Jeśli deklaracje składamy w biurze podawczym Sejmu i prezydenta to dlaczego pismo adresowane jest do Premiera?
Podtrzymuje pytanie beaty odnośnie nazwiska rodowego oraz panieńskiego. Dla mnie jako kobiety mężatki są to tożsame określenia.beata pisze: ↑01 kwietnia 2021, 20:12Bardzo proszę o wyjaśnienie dlaczego "z rodu" to nazwisko po mężu"? Jakoś mi to nie pasuje. Do tej pory zawsze nazwisko rodowe, to było nazwisko rodziców. Nie rozumiem tego.
Tak samo "wedle powszechnie znanym Nazwisku..." w takim razie tu powinno być nazwisko panieńskie? Zupełnie do mnie to nie trafia, bo wszyscy znają mnie od kilkudziesięciu lat z nazwiska męża i dla mnie to właśnie byłoby powszechnie znane nazwisko, bo panieńskiego już prawie nikt nie pamięta.![]()
No i wygląda na to, że wszystkie dokumenty, które dotychczas składałam mają błędy w tym zakresie.
Już całkiem zgłupiałam i w końcu nie wiem jak powinnam się podpisywać prawidłowo:
Nazwisko rodowe to te z aktu urodzenia. Nazwisko po mężu to "w godności".Monix73 pisze: ↑28 marca 2022, 17:42Podtrzymuje pytanie beaty odnośnie nazwiska rodowego oraz panieńskiego. Dla mnie jako kobiety mężatki są to tożsame określenia.beata pisze: ↑01 kwietnia 2021, 20:12Bardzo proszę o wyjaśnienie dlaczego "z rodu" to nazwisko po mężu"? Jakoś mi to nie pasuje. Do tej pory zawsze nazwisko rodowe, to było nazwisko rodziców. Nie rozumiem tego.
Tak samo "wedle powszechnie znanym Nazwisku..." w takim razie tu powinno być nazwisko panieńskie? Zupełnie do mnie to nie trafia, bo wszyscy znają mnie od kilkudziesięciu lat z nazwiska męża i dla mnie to właśnie byłoby powszechnie znane nazwisko, bo panieńskiego już prawie nikt nie pamięta.![]()
Wedle powszechnie znanym nazwisku czyli twoje obecne.
Mężatki mają wybór do podpisywania się i każdy jest prawidłowy.
Beata z rodu Nowak w godności Kowalska.
Beata Kowalska z rodu Nowak
Beata w godności Kowalska
Super Patrycja za wyjasnienie. Teraz wszystko jasnePatrycja pisze: ↑31 marca 2022, 17:09Nazwisko rodowe to te z aktu urodzenia. Nazwisko po mężu to "w godności".Monix73 pisze: ↑28 marca 2022, 17:42Podtrzymuje pytanie beaty odnośnie nazwiska rodowego oraz panieńskiego. Dla mnie jako kobiety mężatki są to tożsame określenia.beata pisze: ↑01 kwietnia 2021, 20:12
Bardzo proszę o wyjaśnienie dlaczego "z rodu" to nazwisko po mężu"? Jakoś mi to nie pasuje. Do tej pory zawsze nazwisko rodowe, to było nazwisko rodziców. Nie rozumiem tego.
Wedle powszechnie znanym nazwisku czyli twoje obecne.
Mężatki mają wybór do podpisywania się i każdy jest prawidłowy.
Beata z rodu Nowak w godności Kowalska.
Beata Kowalska z rodu Nowak
Beata w godności Kowalska